Kontakt oss

Strøing & Salting

Riktig strøing og salting gir trygge og fornøyde beboere

Vinteren vi har i Norge er på mange måter den idylliske, hvite og snøfylte vinteren hele verden misunner. Men snø, vinter og kulde byr også på en del utfordringer for oss. Da vi opplever en del temperatursvingninger i løpet av vinteren, er også forekomsten av is på bakken, veien og fortauet et evigvarende problem. Det er derfor viktig å ha en god rutine for strøing og salting på plass. Ved å inngå en skjøtselsavtale med oss i Sefbo, vil vi sørge for at alle veier og utearealer ved eiendommen deres alltid er trygg og sikker å ferdes på om vinteren.

Når temperaturen svinger om vinteren har det lett for å danne seg is på fortau og vei. Glatte veier er en del av vinterens uunngåelige utfordringer. Det skaper farlige situasjoner for både fotgjengere og kjørende. Det er viktig at du som gårdeier eller ansvarlig for sameiet eller borettslaget sørger for godt vintervedlikehold.  Det er spesielt viktig å unngå fallskader med mulige brudd som konsekvens hos beboere. Dette krever et bevisst forhold til strøing og salting.

Vi kan hjelpe dere med å sikre uteområdene deres. Når du inngår avtale om vintervedlikehold med Sefbo sørger vi for å strø og salte etter deres behov og ønsker. Vi tilbyr strøing og salting til borettslag, privatpersoner, bedrifter og andre som har behov for hjelp i vintersesongen. Vi vil alltid stå klare til å både forebygge og sikre inngangspartier, trapper, gangstier, veier, parkeringsplasser og annet uteareal på eiendommen deres.

Vi har god kompetanse og kunnskap innen området og sørger alltid for å bruke riktig type grus og salt, til riktig tid og forhold. Ta kontakt med oss for en gratis befaring og uforpliktende pristilbud.

Hvorfor er strøing og salting så viktig på vinteren?

Det er viktig å sikre en god fremkommelighet på vintersesongen. Men det handler heller ikke bare om fremkommeligheten, det handler også om sikkerheten og helsen til alle som ferdes utendørs. Ulykker og personskader kan skje overalt på eiendommen. Det kan skje med en gang noen går ut inngangsdøren, i trapper, på fortauet, på vei til bilen eller mens man går mellom bygningene. Og det holder ikke alltid å bare måke snø. Når temperaturen svinger, har snøen eller regnet lett for å fryse til is. Da er det ikke mye som skal til for at bakken forvandles til en skøytebane.

Hva gjør strøing?

Det å strø bakken er viktig. Det vanligste er å bruke sand eller grus for å stø på veier og områder hvor både biler og fotgjengere ferdes. Ved å strø bakken med sand og grus vil det bli mindre glatt der man ferdes, noe som fører til færre ulykker, trafikkuhell og personskader.

Når man strør så vil de skarpe kantene på småsteinene og sanden trenge ned i isen og danne en grovere og mindre glatt overflate. Når man strør skal man altså strø når isen har lagt seg, sånn at det blir liggende på toppen. Materialet man har strødd med kan også bidra til at isen smelter fortere. Hvis solen for eksempel skinner, vil den også varme opp grusen som igjen skaper en fortgang i smelteprosessen.

Hva gjør salting?

Når man salter bakken kan man gjøre det på forhånd for å forebygge isbelagte overflater. Ellers kan man gjøre det oppå isen for å fremprovosere en smelteprosess. Det som skjer når man salter er nemlig at saltet forårsaker en kjemisk reaksjon hvor det senker vannets frysepunkt. Det vil dermed gjøre at isen forvandles til vann fortere. Av samme grunn salter man som oftest gjerne før nedbøren kommer. På den måten kan man forebygge og hindre at isen legger seg og blir glatt på bakken.

Vi Sefbo har en effektiv og omfattende utstyr- og maskinpark med alt av utstyr man måtte trenge for strøing og salting.

Vi Sefbo har en effektiv og omfattende utstyr- og maskinpark med alt av utstyr man måtte trenge for strøing og salting.

Hvem kan vi hjelpe?

Alle som ønsker hjelp til deres strøing og salting er velkomne til å ta kontakt med oss i Sefbo for et uforpliktende tilbud på deres behov. Vi hjelper gjerne alle som trenger det, uansett om man er privatkunde, borettslag, gårdeier eller sameie. Alle trenger å utføre vedlikehold på vinteren, og med vår ekspertise på området kan dere trygt stole på at vi får jobben gjort.

Vi Sefbo har en effektiv og omfattende utstyr- og maskinpark med alt av utstyr man måtte trenge for strøing og salting. I tillegg til vårt gode humør og lange erfaring i bransjen ønsker vi å gjøre det tryggere å ferdes utenfor, både for beboere, gjester og andre som måtte ferdes på deres eiendom.

Ta kontakt med oss i dag, så kommer vi på befaring og gir dere et uforpliktende tilbud basert på deres ønsker og behov.

Dra nytte av vår omfattende utstyr- og maskinpark

Når man skal strå og salte i vintersesongen er det også viktig at man har det riktige utstyret til å gjøre det. Det er derfor vi i Sefbo kan stille med en fleksibel og omfattende utstyr- og maskinpark. Den består nemlig av alt av verktøy, utstyr og maskiner for å dekke alle behov.

Våre dyktige eksperter vil komme med både manuelt utstyr, strøvogner og nødvendige maskiner for å få jobben gjort. Vi følger også med på værmeldingen, sånn at vi kan komme å salte trapper, inngangspartier og andre ting før snøen faller.

Relaterte tjenester

Lukk X

Kontakt oss

Send en melding
mail icon Mail oss phone icon Ring oss