Kontakt oss

Fjerning av snø & istapper

Vi fjerner farlige snøansamlinger og istapper

Når vinteren kommer og de første snøfallene begynner vekker det glede hos mange. Men for gårdseiere, borettslag og sameier kan det også være en årlig bekymring som vekkes til live. For med snø og kulde kommer det også snø på taket og dannelsen av istapper. Istapper kan føre til store og alvorlige ulykker, både på materielle ting, men dessverre også på personer. Gårdseier står med et stort og viktig ansvar, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte. Heldigvis står vi i Sefbo klare til å hjelpe med fjerning av snø og istapper i vintersesongen.

Med Sefbos lange erfaring og kompetanse kan vi hjelpe dere med alt av vedlikehold i vintersesongen. Vi har også utstyret til å raskt og effektivt kunne bistå med fjerning av snø og is i alle slags høyder. Vi har alle hørt skrekkhistorier om fallende istapper som kan forårsake alvorlig personskade. Det er et stort ansvar for en gårdseier å stå med. Med Sefbo på laget bidrar vi til å redusere faren for skader og ulykker betraktelig.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Vi kommer gjerne på befaring, hører om deres behov og skreddersyr en løsning for dere.

Hvordan forebygge dannelsen av istapper?

Kort sagt blir de farlige istappene på hustakene til på grunn av smeltet snø som har ligget på taket. Dette fryser til is på veien ned igjen. Det kan riktignok være flere grunner til at dette skjer.

En av de vanligste grunnene er at det i løpet av høsten har samlet seg opp løv, blader og skitt som tetter takrenner. Når snøen smelter og takrennene er blokkert vil vannet dermed finne en annen vei ned. Derfor er også rens av takrenner en viktig del av forberedelsene til vintersesongen, og som oftest en del av skjøtsels- og vedlikeholdsavtalen til våre kunder.

En annen grunn til at istapper blir til, er rett og slett at det er svakheter i takkonstruksjonen. Hvis isolasjonen ikke er bra nok eller at det ikke er en god nok utlufting i eiendommen kan det føre til at taket varmes opp. Dermed vil undersnøen på taket smelte. Det fører til at når vannet kommer vekk fra varmen og er på vei ned fryser det til igjen. Det er derfor nødvendig å jevnlig sjekke takets tilstand, lufte ut regelmessig og sørge for godt vedlikehold av eiendommen.

I tillegg, hvis det kommer store snøfall og det blir liggende mye snø på taket, burde dette også ryddes så fort som mulig. Dette bidrar til å hindre ulykker og skader. Mye snø på taket kan bli tungt. Det sliter på taket, fører til vannlekkasjer og dannelsen av istapper.

Vi i Sefbo står gjerne til rådighet til å hjelpe dere med vedlikehold av eiendommen deres. Vi har en stor gjeng med dyktige medarbeidere på en rekke fagområder og en stor utstyrs- og maskinpark. Vi har også et stort nettverk av underleverandører som kan tilkalles ved behov.

Å sikre eiendommen ved å fjerne snø og istapper er en helsemessig, sikkerhetsmessig og økonomisk investering

Snø og istapper på eiendommen – hvem har ansvaret?

Det er de som eier eiendommen som står med det fulle og hele ansvaret for at den driftes på en sikker måte. Det vil også si at det er borettslaget eller sameiet som står ansvarlig for å fjerne snø og istapper på taket.

Det er dessverre sånn at vi stadig hører om alvorlige ulykker og skader som følge av fallende snø og istapper fra tak. Det har forekommet materielle skader på biler og gjenstander, men enda mer tragisk er de alvorlige personskadene som kan forårsakes av dette. I disse sakene har det vært gårdeier, borettslag og sameie som også har hatt erstatningsansvaret.

Det å vedlikeholde eiendommen og sikre mot fallende snø og istapper er derfor både en helsemessig, sikkerhetsmessig og økonomisk investering. Vi i Sefbo står klare med å bistå dere uansett om dere er en del av et borettslag, sameie, bedrift eller gårdeier.

Fjerning av snø og istapper – vi kan hjelpe

Vi i Sefbo vet at det kan være vanskelig og tidskrevende å sørge for at bygnignen er sikker til enhver tid. Det er nettopp også derfor vi er her for dere.

Vi kan bistå med fjerning av snø og istapper på eiendommer i alle høyder og former. Bruker dere oss innen vaktmestertjenester er våre ansatte daglig på plass på deres eiendom. Da kan vi lettere bistå med overvåking av eiendommen og raskt melde fra om potensielle farer. Vi sørger for å tilkalle nødvendig bistand og utstyr, og setter opp skilt på eiendommen for å varsle beboere om faren inntil den er avverget.

Hvis du er interessert i å høre mer om hva vi kan tilby er du velkommen til å ta kontakt. Vi kommer gjerne på befaring for å gi dere et skreddersydd og uforpliktende tilbud.

Relaterte tjenester

Lukk X

Kontakt oss

Send en melding
mail icon Mail oss phone icon Ring oss