Kontakt oss

Fjerning av grafitti

Effektiv fjerning og forebygging av graffiti

Tagging er et stort problem i mange byer. Oslo kommune bruker store millionbeløp årlig for å fjerne graffiti fra bygninger. I dag finnes det mange effektive midler som kan fjerne graffiti. Men med nye spraylakker som kommer på markedet stadig vekk med bedre heft, så er dette en stor utfordring å fjerne i enkelte tilfeller. Derfor tilbyr vi en totalløsning for både fjerning og forebygging av uønsket grafitti.

Til stor frustrasjon og kostnader for eiendomsforvaltere, så er graffiti kommet for å bli. Nye typer utvikles stadig vekk som blir vanskeligere å fjerne. Dette på grunn av syrer som etser fast spraylakken i treverk eller mur. Derfor blir det en veldig tidkrevende prosess å fjerne, spesielt om veggen må males på nytt. For det nytter nemlig ikke å male direkte over graffiti. Det krever en omfattende prosess for fjerning før man eventuelt kan tenke på å male området på nytt. Heldigvis finnes det gode kjemikalier som hjelper oss å fjerne graffiti effektivt.

Hvorfor skal man ikke male direkte over grafitti?

For å sørge for at tagging sitter ekstra godt i mur og treverk, så har graffitimaling sterke syrer som trenger inn i både betong, mur og treverk for å sørge for at kunstverket sitter skikkelig. Mange har jo tross alt brukt mye tid på dette hærverket, så det hadde jo vært synd om det bare forsvant med bare såpe og vann?

Mange prøver dessverre å male over graffiti, men det de ikke tenker på er at malingen klarer ikke å trenge forbi graffitien, og vil mest sannsynligvis flake av til våren igjen. Årsaken til dette er at det vil danne seg fukt mellom lakken og malingen slik at den ikke får heft i veggen. I verste fall kan dette også bety sprekkdannelser på grunn av fuktskader i mur og teglstein.

Heldigvis har vi kraftige løsningsmidler som hjelper på både porøse overflater som betong, granitt, marmor, og harde overflater av metall, trevirke, flis og teglstein. Stort sett er disse kjemikaliene biologisk nedbrytbare, slik at vi ivaretar miljøet mens vi utfører jobben.

Unngå at spraylakk fester seg med Anti-Graffiti

Kostnaden ved å fjerne tagging kan bli ganske store om det ofte skjer i ditt nabolag. Å fjerne grafitti fra enkelte overflater kan ta flere uker med behandling før det endelig er borte. Skal veggen males i tillegg, så blir dette en veldig kostbar affære.

Men en god nyhet er at det faktisk finnes metoder for å beskytte veggen slik at graffiti enkelt kan fjernes. Anti Graffiti Voks er et tynt og usynlig lag med voks som fungerer på mange forskjellige overflater. Den legger en beskyttende hinne på overflaten som sørger for at spraymaling ikke får heft. Når spraymalingen skal fjernes, så sprayes det på et eget løsningsmiddel for selve voksen som drar med seg all spraylakk i samme slengen. Etter at en slik behandling er utført, så må veggen behandles på nytt med Anti Graffiti Voks.

Kjenner du flere i nabolaget som er plaget med uønsket grafitti, eller har erfart det selv? Det kan være en rimelig og effektiv løsning å få behandlet veggene med voks for å hindre store kostnader ved graffitifjerning.

Spør oss om råd og veiledning innenfor hvordan du kan eventuelt forebygge eller fjerne grafitti, så vil vi finne de beste løsningene som passer til din vegg.

 

RELATERTE TJENESTER

Lukk X

Kontakt oss

Send en melding
mail icon Mail oss phone icon Ring oss