Kontakt oss

Ventilasjonsrens

Vi renser alle typer ventilasjonsanlegg

Det kan være både brann- og helsefare forbundet med skitne ventilasjonskanaler. All luften som man puster inn i et bygg i løpet av dagen passerer gjennom ventilasjonssystemet. Rene ventilasjonsanlegg reduserer sjansen for allergier, hodepine og tretthet. På en arbeidsplass kan det ha mye å si for sykefraværet.

Alle typer ventilasjonssystem krever regelmessig vedlikehold. Dersom dere ikke har vifte i systemet, er det enda viktigere at kanalene er rene, slik at inneluften kan trekkes ut. En skikkelig ventilasjonsrens av deres anlegg er ikke bare viktig for helse, miljø og sikkerhet, men vil gi dere et mer effektiv anlegg. Det bidrar til økt luftkvalitet, lavere strømregninger og et bedre inneklima.

En skikkelig ventilasjonsrens gir rene kanaler og vifter, og luftgjennomstrømningen vil igjen bli som da systemet var nytt – for en brøkdel av hva et nytt anlegg vil koste. Generelt kan vi si at en rens kan forlenge anleggets levetid med flere år. For å gjøre en ventilasjonsrens trenger vi kun å ha tilgang på kanaler, rørsystemer, samt vifter og viftehus. Resten av jobben fikser vi!

Miljøvennlig rensing uten bruk av kjemikalier

Vi bruker den beste metoden for dyp rensing av kanaler og vifter: Mekanisk rensing med roterende børster under kontrollert avtrekk. Det betyr at rensingen er miljøvennlig uten bruk av pulver, kjemikalier eller andre løsemidler. Det er først etter en individuell vurdering basert på funn, at vi kan bestemme eksakt hvilken fremgangsmåte som vil gi det mest optimale resultatet for dere.

Ta kontakt med oss for en kostnadsfri befaring av deres ventilasjonsanlegg

Hvordan utfører vi periodisk vedlikehold?

Borettslag har som regel et felles avtrekkssystem for ventilasjon. Vi utfører sjekk og vedlikehold av kontrollenheter i leilighetene, og gjør de nødvendige utskiftninger over tid. Da tar vi ut viftemotor og rengjør alle skovler, og anskaffer nye komponenter om nødvendig. I tillegg så må avtrekkskassen også renses eller skiftes ut etter hvert som årene går. Vi kjøper inn også nye komponenter som passer til borettslagets ventilasjonssystem for å sørge for at luftsirkulasjonen fungerer optimalt.

Det er veldig viktig at denne jobben gjøres nøye når komponenter for ventilasjon skal byttes ut for å sikre godt avtrekk i alle rom, og hindre at det danner seg fuktskader. Badet og kjøkkenet kan være grobunn for skadelig sopp og bakterier som beboere puster inn til daglig. Ovnvifter samler også opp mye fett og skitt over tid, og er veldig brannfarlig om ikke det er god luftsirkulasjon i ventilasjonsanlegget.

Et ventilasjonssystemet krever regelmessig vedlikehold. Et rent system vil gi dere et mer effektiv anlegg, ikke bare i form av økt luftkvaliteten, men også lavere strømregninger.

Et ventilasjonssystemet krever regelmessig vedlikehold. Et rent system vil gi dere et mer effektiv anlegg, ikke bare i form av økt luftkvaliteten, men også lavere strømregninger.

Det kan være på tide å oppgradere ventilasjonssystemet

Enkelte borettslag har veldig gamle anlegg som bør skiftes ut til mer effektive og miljøvennlige ventilasjonssystem. Slike oppgraderinger kan ha mye å si for å redusere strømkostnader da gamle og tette anlegg presses for mye.

I tillegg vil nyere ventilasjonssystemer også være mer effektive på å fjerne fukt i luften som kan danne bakterier og sopp. Snakk med oss om oppgradering av ventilasjonsanlegg i borettslaget, så viser vi deg hvilke løsninger som er tilgjengelig på markedet i dag. Alt av montering og vedlikehold av ventilasjonsanlegg kan også utføres av Sefbo.

RELATERTE TJENESTER

Lukk X

Kontakt oss

Send en melding
mail icon Mail oss phone icon Ring oss