Kontakt oss

Planlegging og bygging av lekeplasser

Vi lager nydelige uteområder med sikre lekeplasser til barna

Borettslag og sameier med utearealer laget for barn må følge mange krav til sikkerhet. Produsenter har et stort ansvar for å sørge for at apparater er trygge å bruke, mens kjøper er ansvarlig for vedlikehold, og at de er forsvarlig plassert. Sefbo tar barns sikkerhet på alvor ved å sørge for både trygge omgivelser, og apparater som passer best til omgivelsene.

Å tilrettelegge utearealer for barn er viktig for mange småbarnsforeldre når de velger bolig. Med vår ekspertise kan vi hjelpe dere med å tilrettelegge uteareal slik at lekeplassen er både gøy og forsvarlig laget for barna. Kravene er høye for å ivareta sikkerhet for barna som bruker apparatene. De skal jevnlig kontrolleres for at de er forsvarlige å bruke. Har dere lekeplass fra før, så kan vi selvfølgelig også være behjelpelig til å oppgradere og vedlikeholde disse. Vi sørger for at deres utearealer tar seg godt ut, og at lekeplasser til enhver tid følger lovens krav om sikkerhet.

Vi bygger ansvarlige og trygge lekeplasser

Sammen med dere så vil vi finne den beste løsningen for å ivareta borettslagets utearealer. Vi sørger for at alt bygges forsvarlig, og vet hvilke sikkerhetstiltak som må til for å realisere planene. Er parkeringsplasser og trafikkerte veier like ved lekeplassen, så må lekeplassen organiseres slik at barn ikke kommer i fare. I tillegg bør lekeplassen tilrettelegges for både små og store barn, slik at små barn ikke kommer til skade på apparater som er ment for større barn. Alt annet er egentlig opp til deres egen fantasi. Vår jobb å sørge for at alle detaljer er nøye gjennomtenkt før byggingen starter. 

Det er mange artige løsninger som både er trygge og forsvarlige for de fleste barn i alle aldre som:

  • Sandkasser- En klassiker blant små barn ingen går lei av. 
  • Ballspill- Sette opp fotball- eller håndballmål, basketballkurver osv.
  • Løyper- Har dere romslige utearealer så kan det være artig å lage en asfaltvei for sykkel, sparkesykkel og skateboard
  • Sklier og disser- Vi kan hjelpe dere med å få tak i godkjente og prefabrikerte disser og sklier, eller til og med designe egne om dere har spesielle ønsker
  • Klubbhus- Små hus, båter, sjørøverskip eller andre typer oppholdsrom som barn vil elske å oppholde seg i mens de er på lekeplassen

Mulighetene er mange, så ta kontakt med oss så finner vi helt sikkert noe som passer godt til ditt borettslag. 

Rehabilitering av gamle lekeplasser

Det er mange slitne lekeplasser rundt omkring som ikke har hatt en gjennomgang på flere tiår. Dette kan både være skadelig og utrygt for barna. Rustne kjeder, spisse metallgjenstander på sklier, sprukket treverk som barn kan stikke seg på og sandkasser fulle av dyreekskrementer- vi har sett det meste.

Med stadig nye forskrifter til sikkerhet på lekeplasser, så er det viktig å ha jevnlige kontroller av lekeapparater for å se om de fortsatt er forsvarlige å bruke. 

Her kan vi være behjelpelig med å:

  • Skifte ut gammelt og rustent metall, 
  • Kontrollere om dimensjoner og byggemateriell følger dagens krav
  • Maling og vedlikehold av eksisterende treverk
  • Rive treverk som er angrepet av sopp og råte

HMS er en viktig del av lekeplasser

Mor og far er flinke i Norge til å bli med de minste barna ut når de leker. I tillegg til at dette er en flott måte å knytte seg til barnet, så er det også en ekstra sikkerhet at de følger med på hvilke apparater de benytter seg av. Dette er ihvertfall viktig voksne er tilstede for å veilede små barn om borettslaget har tenkt å tilrettelegge utearealer for flere aldersgrupper. 

Snakk med din rådgiver hos Sefbo, så jobber vi sammen med å finne en god løsning for lekeplassen, og kan veilede deg i forhold til hvilke sikkerhetstiltak som er nødvendig på enkelte apparater.

RELATERTE TJENESTER

Lukk X

Kontakt oss

Send en melding
mail icon Mail oss phone icon Ring oss