Kontakt oss

Flis- og steinlegging

Oppgrader trappeoppgangen med vakre nye fliser

Vi kan hjelpe dere med alle typer oppdrag innen flis- og steinlegging. En oppgradering av en gammel og slitt trapp, eller en ny og frisk look i inngangspartiet bidrar til økt trivsel blant beboerne. Gangveier, oppkjørsler og andre utearealer med fin beleggingsstein gir et godt førsteintrykk av deres borettslag eller sameie. Sefbo har god kompetanse på steinlegging med dedikerte fagarbeidere som kan hjelpe deg gjennom hele prosessen. Sammen finner vi den beste løsningen til deres behov.

Som komplett leverandør av tjenester til borettslag og sameier har vi god kompetanse på alt av flis- og steinlegging, innendørs og utendørs. Våre håndverkere har lang erfaring med oppgradering av trappeoppganger og inngangspartier og står klare til å bistå med deres oppussingsprosjekt. Vi har også dyktige anleggsgartnere med solid erfaring og ekspertise innen planlegging og utforming av uteområder. Vi tar på oss alle slags oppdrag og utfører alt fra tegning og planlegging til jobben er ferdig utført.

Vi bistår styret i planleggingsarbeidet

Vi forstår at styret i borettslag og sameier har et ansvar for at nye arbeider ivaretar en god vedlikeholdsøkonomi og er trygt og forsvarlig for alle beboere. Når vi kommer på befaring hos dere er dette også vårt fokus. Sammen med dere finner vi den beste og mest praktiske løsningen til akkurat deres behov.

Å velge riktig stein til riktig formål er viktig for å unngå skader og slitasjer tidligere enn forventet. Det er også viktig å legge til grunn de spesifikke forholdene akkurat der prosjektet skal utføres. Vi sørger for en grundig gjennomgang av prosjektområdet og gir gode råd og veiledning til deres prosjekt.

Vi i Sefbo er stolte av tjenestene vi leverer og sørger for arbeid av høy kvalitet som både styret og beboerne blir fornøyd med i lang tid fremover.

Dette må du tenke over før du legger belegningsstein ute

Enten det gjelder sykkelstier, gangveier, eller parkeringsplasser, så er fundamentet det viktigste å tenke på før du setter i gang med å legge stein. Jordsmonnet er i konstant bevegelse på grunn av store temperaturskiftninger fra vinter til sommer. Vi sørger for at fundamentet slipper ut fukt og ikke lagrer vann over lengre tid. Da unngår vi store telehiv skader som kan forkorte levetiden av belegningsstein eller asfalt.

Når vi velger ut stein til ditt borettslag, tenker vi også mye på hvor disse steinene skal plasseres. Er det et område under tak, eller er det åpent slik at de kan bli veldig glatt om vinteren? Belegningsstein kan ha både rue og finere overflater, og enkelte typer kan trekke til seg mer fukt mellom steinene enn andre. Å velge feil stein kan forårsake unødvendig mye is og holkeføre som gjør det problematisk for beboere å bevege seg rundt om vinteren.

Har dere også planer om å legge varme under belegningssteinen? Dette kan være nyttig i for eksempel parkeringsanlegg eller andre uteområder. Vi kan også hjelpe dere med å få dette på plass. Da unngår dere mange problemer med både telehiv og vanskelig føre.

En annen ting som er viktig er hvor mye steinen blir belastet daglig. Er det mye biltrafikk og tunge kjøretøy som beveger seg over det steinbelagte området jevnlig, så er det viktig å ta hensyn til dette. Snakk med oss, så finner vi den beste løsningen for dere og hva prosjektet vil koste fra fundamentering til steinlegging.

Fordeler og ulemper med blanke overflater innvendig

Ingenting ser vel flottere ut enn blankpolerte og skinnende fliser oppover trappeoppganger og fellesarealer. Men her også er det viktig å tenke over beboernes sikkerhet. Enkelte fliser blir veldig glatte med våte sko. Vi drar med oss mye vann og snø under skoene om vinteren, noe som kan gjøre enkelte fliser såpeglatte. Med tanke på vedlikehold er derimot glatte overflater som regel enklere, spesielt om de bones regelmessig slik at støv og skitt ikke trenger inn for ødelegge fundament og steiner. Vi sørger for å gi gode råd om hva slags flis som kan være mest hensiktsmessig for dere. Vi kan også være behjelpelig med å legge sklisikre matter over stein og fliser om dere ikke går for en mattere og mer ru overflate.

Trappeoppgang oppgradert med fine nye fliser

Trappeoppgang oppgradert med fine nye fliser

Vi hjelper deg med flis- og steinlegging fra A til Å

Sammen med våre samarbeidspartnere og kompetanse, så trenger du kun Sefbo i hvert enkelt ledd av prosessen for flis og steinlegging for ditt borettslag. Dette innbefatter:

Befaring

Her går vi gjennom deres planer og kommer med forslag til stein som bør brukes i deres tilfelle.

Oppmåling og anbud

Vi ordner alt det praktiske rundt prosjektet som oppmåling og innhenter tilbud på stein for å få realisert deres planer. Vi tar selvfølgelig hensyn til budsjett og andre kriterier når det gjelder kvalitet og steintyper dere ønsker å benytte.

Innkjøp

Når alt det formelle er på plass sørger vi for innkjøp av stein og materiell, samt ordner med transport av varene til byggeplassen.

Fundamentering

Et godt fundament er viktig både innvendig og utvendig. Dette for å slippe unødvendig store kostnader på vedlikehold og tidlig utskifting av stein og flis. Vi stiller med både minigraver og annet utstyr vi trenger for å skape god drenering og helling for å unngå for store skader fra telehiv.

Flis- og steinlegging

Vi utfører hele jobben med å kutte og legge fliser. Dere trenger kun å forholde dere til oss gjennom hele prosessen. Dette sparer dere for mye tid og koordinering om dere skulle samkjøre dette med forskjellige fagarbeidere.

Vi tar oss av vedlikeholdet

Bruker dere oss på vaktmestertjenester legger vi vedlikeholdet inn i deres skjøtsels- og frekvensplan. Vi sørger for at alle områder innvendig og utvendig er jevnlig vedlikeholdt. Boning er en viktig del av årlig vedlikehold av flis. Dette gir et beskyttende lag mot riper og  sørger for at skitt og vann ikke slipper så lett gjennom fundamentet. Med våre renholdstjenester sørger vi for jevnlig vask og vedlikehold av flislagte gulv i fellesarealer for å bevare glansen og teksturen i flisene.

RELATERTE TJENESTER

Lukk X

Kontakt oss

Send en melding
mail icon Mail oss phone icon Ring oss