Kontakt oss

Forbered utearealene til sommeren

Våren har kommet - vi hjelper dere med utearealene

Når solen begynner å skinne, er det på tide å se nærmere på utearealene i borettslaget eller sameiet ditt. Vi er her for å sikre at deres grøntområder, fellesarealer og lekeplasser er klare for en strålende sommer.

Med vårt brede spekter av tjenester kan vi bistå med alt innen drift og vedlikehold av utearealene på deres eiendom. Her kan dere lese mer om hvordan våre vaktmestere og yrkesutdannede gartnere sørger for at deres uteområder er pene og velstelt fra vår til høst.

Lekeplassene er også en viktig del av uteområdet for borettslag og sameier. Her er det viktig å sørge for at barna kan leke trygt hele sommeren. Nedenfor kan du lese mer om hvordan vi kan hjelpe dere med å sikre gode, trygge og funksjonelle lekeplasser for barna, og samtidig sørge for at styret etterkommer myndighetenes krav til kontroll og sikkerhet.

La oss ta vare på utearealene på deres eiendom, slik at dere kan nyte solskinnet og de lange sommerdagene.

En grundigere tilnærming til vedlikehold av grøntarealer

Når våren kommer, er det på tide å tenke på vedlikehold av de grønne områdene rundt borettslag og næringsbygg. Grøntarealene er et viktig element i eiendommens helhetlige estetikk, og bidrar til å skape et trivelig og innbydende miljø for alle beboere og brukere. Men å holde disse områdene i topp stand krever tid, innsats og ekspertise.

Hos oss finner du både dedikerte vaktmestere og yrkesutdannede gartnere med solid erfaring og kunnskap om stell og vedlikehold av grøntarealer. Vi vet hva som skal til for å få et vakkert og sunt grøntområde på deres eiendom. Vi tilpasser tjenestene etter deres behov og spesifikasjoner. Sammen setter vi opp en skjøtsels- og frekvensplan som passer akkurat deres eiendom best, og sørger for at grøntarealene alltid er pene og velholdte fra vår til høst.

Din partner for profesjonell landskapspleie

Ved å velge Sefbo som din partner for vedlikehold av grøntområder, kan du være trygg på at utendørsområdene dine vil være i gode hender. Vi tilbyr en pålitelig, effektiv og omfattende tjeneste som sikrer at grøntområdene på deres eiendom er vakre, velstelte og funksjonelle.

Vi jobber med omsorg og profesjonalitet for å sikre at uteområdene i ditt borettslag eller sameie alltid tar seg godt ut for beboere og besøkende.

Ved å velge våre gartnertjenester kan du være sikker på at uteområdene er i trygge hender. La oss ta hånd om det grønne slik at du kan nyte sommeren uten bekymringer.

Gress- og kantklipping – profesjonell pleie for et innbydende grøntareal

Gress- og kantklipping er essensielt for å holde grøntarealene rundt borettslag og sameier attraktive. En velstelt plen er en glede for øyet, og våre vaktmestere hjelper dere med å holde plenen kort og pen fra vår til høst.

Med en skjøtselsavtale hos oss får dere et system som sikrer at fellesområdet er klargjort for vær- og sesongendringer. Vi utfører regelmessig gressklipping gjennom vår, sommer, og høstsesongen basert på deres ønsker og behov. Våre profesjonelle gartnere gjør kontinuerlige vurderinger basert på forholdene i hvert enkelt borettslag. I tørre perioder kan vi tillate at gresset vokser litt før det klippes for å hjelpe det å overleve sommeren bedre. På den annen side, før vinteren ankommer, sikrer vi at gresset klippes og rakes for å sikre en frisk start når snøen smelter.

Enkelte områder er vanskelig å komme til med gressklipperen. Vi benytter motoriserte kantklippere for å komme til selv på de mest utfordrende stedene – under benker, i ulendt terreng, eller andre vanskelig tilgjengelige områder. Skjøtselsplanen definerer hvilke områder av eiendommen som skal vedlikeholdes. Vi sørger for at alle deler av eiendommen får nødvendig oppmerksomhet slik at dere får et velstelt uttrykk for hele grøntområdet.

Ugressbekjempelse

I tillegg til klipping hjelper vi dere med å holde grøntområdene fri for ugress. Vi utfører jevnlig behandling for å forhindre oppblomstring og spredning av uønsket vekst. Vi har plantevernbevis, som gir oss tilgang til effektive ugressfjernere, plenrens, mosefjerner mm. og utfører behandling når det er behov for dette.

Fleksibelt utstyr

For å kunne håndtere ulike landskapsutfordringer og arealstørrelser, disponerer vi utstyr som er tilpasset både små og store områder, inkludert de mest utfordrende. Våre gressklippere tilfredsstiller EUs støykrav, noe som minimerer forstyrrelser for beboere og omgivelser.

Beskjæring og stell av busker og trær – for et frodig og sunnere landskap

Riktig beskjæring av hekker, busker og trær er ikke bare viktig for å holde grøntområdene ryddige og attraktive, men også for å sikre sunne, frodige og trygge uteområder. Det er en viktig del av det langsiktige vedlikeholdet som bidrar til et grønnere og mer frodig miljø. Vi gjør alt fra enkel trimming til mer komplekse beskjæringsoppgaver, alltid med omsorg for plantene og omgivelsene i fokus.

Fordelene ved profesjonell beskjæring

Beskjæring handler om mer enn bare estetikk. Det har også direkte innflytelse på plantenes helse og levetid. En regelmessig og korrekt beskjæring kan bidra til å forhindre sykdommer, forbedre vekst og fruktproduksjon, og redusere risikoen for skade under kraftig vind eller snøfall. Uten riktig beskjæring kan hekker, busker og trær bli overgrodd, usunne og potensielt utgjøre en fare for både mennesker og bygninger.

Med sikkerhet i fokus

Våre ansatte har lang erfaring og grundig opplæring i beskjæringsteknikker og sikkerhetsprosedyrer. Vi utfører alt fra trimming av små busker og hekker til beskjæring og felling av større trær. Vi bruker riktig utstyr og teknikker for å sikre at jobben blir gjort på en sikker og effektiv måte, med minimal forstyrrelse for beboere og besøkende.

Vi sikrer at vekstene blir beskåret på en måte som fremmer sunn vekst og en naturlig form. Vi tar også hensyn til eiendommens utseende og sikrer at busker, hekker og trær bidrar til et helhetlig godt uttrykk på deres eiendom.

Med egen gartner for et fullkomment landskap

Landskapsvedlikehold er en allsidig oppgave som krever en blanding av tekniske ferdigheter, kunnskap og et øye for estetikk. Hos Sefbo forstår vi at grøntområdene er et essensielt element i borettslag, sameier og næringsbygg. De bidrar til eiendommens generelle attraktivitet, beboernes trivsel og skaper et positivt førsteinntrykk på besøkende.

En komplett løsning for vedlikehold av grøntarealer

Vårt tilbud til kundene våre strekker seg langt ut over gressklipping og beskjæring av hekker. Vi tilbyr en helhetlig tilnærming til vedlikehold av grøntområder, som inkluderer rydding av løv, vedlikehold av blomsterbed, rengjøring av gangstier med mer. Vi har alt av utstyr som trengs for å utføre alt fra små til store oppgaver på deres eiendom. Vi tar hånd om hver minste detalj, slik at grøntområdene alltid er i topp stand.

Skreddersydde vedlikeholdsplaner

Vi forstår at alle eiendommer er unike, med egne spesifikke behov for vedlikehold av grøntområder. Skjøtsels- og frekvensplaner blir utarbeidet i samråd med dere. De definerer både omfanget og frekvensen av vedlikeholdsarbeidet vi skal utføre, basert på deres spesifikke behov, ønsker og budsjett.

Planlegging og opparbeidelse av nye grøntområder

Nye grøntområder kan gi mange fordeler for borettslag og sameier. Et nytt og godt opparbeidet uteområde gjør landskapet og eiendommen mer attraktiv, noe som øker verdien og gir flere rekreasjonsmuligheter for beboerne. Hos Sefbo har vi dyktige gartnere og landskapsarkitekter som bistå med både fornying av eksiterende uteanlegg, og planlegging og opparbeidelse av nye, vakre og funksjonelle grøntarealer.

Enten dere ønsker å oppgradere eksisterende grøntområder eller skape helt nye, kan dere stole på oss for å levere en tjeneste som vil overgå dine forventninger. Hos Sefbo er vi forpliktet til å levere kvalitet i alle prosjekter vi tar på oss. Vi ser frem til å hjelpe dere med å forvandle grøntområdene deres til vakre og funksjonelle rom som bidrar til økt trivsel for beboerne.

Som Sefbo-kunde har du tilgang til alle våre tjenester til hyggelige betingelser. Spør oss om et tilbud på gartnertjenester i dag!

Lekeplasskontroll

En trygg og godt vedlikeholdt lekeplass er avgjørende for barns trivsel og sikkerhet. Fra HMS-krav til planlegging og bygging, kan vi hjelpe deg med å sørge for at lekeplassen i ditt borettslag eller sameie er i topp stand.

Vi hjelper dere med HMS kravene

Lekeplasser er et sentralt område i ethvert borettslag eller sameie, men det er viktig at de er trygge for barn å bruke. Myndighetene i Norge stiller strenge krav til sikkerhet på lekeplasser for å sikre at barn kan leke trygt og fritt uten risiko for skade.

Vi kan hjelpe dere å forstå og oppfylle alle HMS-krav til lekeplasser. Vår ekspertise inkluderer alt fra overflatesikkerhet, til riktig plassering og vedlikehold av lekeutstyr. Vi er oppdatert på de siste forskriftene og kan sikre at lekeplassen i ditt borettslag eller sameie er i samsvar med gjeldende krav.

Myndighetskrav og sikkerhetsstandarder

Lekeplasser må overholde kravene som er spesifisert i den europeiske standarden NS-EN 1176 og 1177. Disse standardene omhandler blant annet krav til utforming, installasjon og inspeksjon av lekeplassutstyr og fallunderlag. For eksempel skal lekeplassutstyr være robust, uten skarpe kanter eller klemfare, og fallunderlag skal være mykt nok til å dempe fall. Det er også krav om regelmessig vedlikehold og inspeksjon av lekeplassen for å sikre at utstyret forblir i sikker stand.

Vi er oppdatert på de siste forskriftene og kan sikre at lekeplassen i ditt borettslag eller sameie er i samsvar med gjeldende krav.

Veiledning og rådgivning

Å navigere i disse kravene kan være utfordrende, men det er her Sefbo kan hjelpe. Vi har bred erfaring med lekeplasser og kan veilede styret i borettslag og sameier i forhold til hvilke sikkerhetstiltak som er nødvendig på lekeplassen og de ulike apparatene. Vår service omfatter alt fra rådgivning om riktig utvalg av lekeplassutstyr, til installasjon, vedlikehold og inspeksjon av lekeplasser.

Kontroll og vedlikehold av lekeplasser

Regelmessig kontroll og vedlikehold av lekeplasser er avgjørende for å sikre at lekeområdene forblir trygge og hyggelige for barna å bruke. Strenge sikkerhetsforskrifter og stadig skiftende krav betyr at jevnlige inspeksjoner er nødvendig for å overvåke lekeplassutstyrets tilstand og identifisere eventuelle problemer som kan forårsake skade.

Vårt team vil gjennomføre regelmessige inspeksjoner, rengjøre og reparere utstyr etter behov, og sørge for at området alltid er trygt og innbydende. Vi tar oss av alt fra små reparasjoner til større vedlikeholdsoppgaver, og sørger for at lekeplassen alltid er i topp stand.

Inspeksjon og vedlikeholdsprogram

Når dere inngår en avtale med oss kan vi sette opp lekeplasskontroll som en del av skjøtsels- og frekvensplanen vi utformer sammen med dere. Dette gir dere som kunde trygghet i at nødvendig kontroll og vedlikehold blir utført iht. de krav myndighetene stiller til eierne av lekeplassen.

Når vi utfører kontrollen, undersøker vi om alt fortsatt er i forsvarlig stand og om lekeplassen overholder de siste sikkerhetskravene. Inspeksjonene våre dekker alt fra å sjekke lekeutstyrets generelle tilstand, til å vurdere strukturell integritet og å sørge for at det ikke er noen synlige farer, som løse deler, skarpe kanter eller dårlig vedlikeholdte overflater.

Rapportering og oppfølging

Etter utført lekeplasskontroll vil vi sørge for at styret mottar nødvendig dokumentasjon som tilfredsstiller gjeldende krav. Rapporten inneholder nøyaktige beskrivelser av tilstanden på lekeplassen og jobben som er gjort. Vi vil også inkludere råd og veiledning om nødvendige tiltak for å opprettholde lekeplassens sikkerhet og kompatibilitet med forskriftene.

Utbedring og vedlikehold

Når vi utfører lekeplasskontroll vil vi ta hånd om mindre vedlikehold, reparasjoner eller andre utbedringer på stedet. Dette kan innebære alt fra stramming av løse bolter til utskiftning av slitte deler. Mer omfattende behov innrapporteres til styret, f.eks. behov for større reparasjoner eller utskifting av utstyr.

Planlegging og bygging av lekeplasser

Hvis borettslaget eller sameiet ditt vurderer å bygge en ny lekeplass, eller oppgradere den eksisterende, kan vi også hjelpe med det. Vi har bred erfaring med å designe og bygge lekeplasser som er både trygge, morsomme og stimulerende for barn i alle aldre. Vi hjelper dere gjennom hele prosessen fra planlegging til ferdigstillelse og kan gi dere gode råd og veiledning i alt fra utvelgelse av passende utstyr, til utforming av selve lekeområdet.

Lukk X

Kontakt oss

Send en melding
mail icon Mail oss phone icon Ring oss