Kontakt oss

Forbered grøntarealene til vinteren og neste sesong

Nå lønner det seg å fokusere på grøntområdene

Høsten nærmer seg med stormskritt, og vinteren er rett rundt hjørnet. Har dere husket å planlegge alle oppgavene som bør utføres på eiendommen før vinteren kommer?

Planlegging er nøkkelen til suksess når det gjelder å opprettholde vakre og velstelte grøntarealer. Ved å gi grøntarealene litt oppmerksomhet nå, legger dere grunnlaget for en vakrere og sunnere eiendom til neste sesong. I denne artikkelen vil vi se på noen essensielle oppgaver som bør utføres nå, slik at deres eiendom er forberedt for vinteren og neste års vår og sommer.

Det er på tide å begynne med beskjæring

Sensommeren og tidlig høst er et godt tidspunkt for å ta tak i oppgavene som kan bidra til å bevare helse og utseende på eiendommens grøntområder. En stor del av denne jobben innebærer å ta vare på busker, hekker og trær på eiendommen.

Beskjæring av busker og hekker

Beskjæring av hekker og busker er en av oppgavene vi allerede er i full gang med for mange av våre kunder. Mens løvverket fortsatt er frodig og grønt er det enklere å forme og identifisere de grenene som trenger oppmerksomhet. Hekker og busker som får riktig beskjæring nå, vil ikke bare se velstelte ut i høst, men vil også være bedre rustet til å tåle vinterens utfordringer.

Beskjæring er en viktig faktor for å opprettholde sunne og velfungerende planter. Det gir bedre luftsirkulasjon og sollys til de gjenværende grenene, som igjen fremmer sunn vekst og blomstring. Ved å fjerne døde eller syke grener, hindrer vi også spredningen av sykdommer og skadedyr. Dette kan typisk være soppinfeksjoner og råte, samt insekter og snegler som gjerne trives i tett, fuktig og uventilert løvverk.

Trefelling og beskjæring i høyden

Når vi nærmer oss senhøsten og bladene begynner å falle, blir behovet for trefelling og beskjæring av større trær mer åpenbart. Dette gir oss en mulighet til å bedre evaluere trærnes tilstand og identifisere behovet for beskjæring eller felling. Det kan være trær eller grener som har blitt svekket av sommerens vekst og som kan utføre en risiko, eller at man ønsker å forhindre overvekst. Ved å utføre dette vedlikeholdet nå, forbereder vi trærne til å tåle vinterens utfordringer og sikrer at de er trygge og sunne når våren kommer.

Vi tar jobben, uansett høyde og omfang

Enten det dreier seg om høye trær som trenger omfattende beskjæring eller hekker og busker som krever presisjon og omsorg, har vårt team ekspertisen og utstyret som trengs for å håndtere oppgaven trygt og effektivt. Vi setter sikkerheten først og følger strenge retningslinjer for å sikre at arbeidet utføres uten risiko for eiendommen eller beboere.

Gi blomsterbedene et godt grunnlag for neste sesong

Nå er tiden for å utføre planting, luking og gjødsling på eiendommens grønne områder. Ved å utføre denne oppgaven nå hjelper du plantene med å trives gjennom vinteren og gir de et godt utgangspunkt for å blomstre når våren kommer.

Planting av trær, busker og stauder

Sensommeren er en ideell tid for å introdusere nye planter til din eiendom. Varme somre kan være stressende for nyplantede planter. Ved å vente til etter den varmeste tiden, vil du forhindre stress, samtidig som at de har gode forhold, og tid til å etablere et sterkt rotsystem før kulden setter inn. Dette gir plantene en god start og øker sjansen for å overleve.

Luking av ugress

Luking av ugress på sensommeren kan ha betydelige fordeler. Ved å fjerne ugresset nå, gir du plantene du ønsker å ha der mulighet til å ta opp næring og vokse godt frem mot vinteren. Ugress som lar seg blomstre og spre frø på sensommeren vil konkurrere med de ønskede plantene så fort våren kommer. Ved å utføre luking nå reduserer man behovet for innsats senere.

Gjødsling

Gjødsling er nøkkelen til å gi plantene dine det de trenger for å overleve vinteren og trives til våren. Plantene trenger næring til å bygge opp energireserver som hjelper de å håndtere den harde vinteren. Ved å utføre riktig gjødsling om høsten, kan det føre til sunnere og sterkere planter som er klare til å blomstre når våren kommer.

Profesjonell hjelp til et vakkert, sunt og bærekraftig uteområde

Enten det er snakk om blomsterbed, trær, busker eller stauder, vi er klare til å hjelpe deg. Vi forstår hvor viktig det er å ha vakre og velstelte grøntområder på eiendommen din. Derfor tilbyr vi profesjonell pleie fra våre yrkesutdannede gartnere. Med vår hjelp kan du sikre at grøntarealet er profesjonelt vedlikeholdt, samtidig som du legger et solid grunnlag for bærekraftig utvikling og langvarig glede av dine uteområder.

Langsiktig planlegging og vedlikehold

Vi er opptatt av å hjelpe deg med å opprettholde et varig grøntområde som trives sesong etter sesong. Derfor tilbyr vi langsiktig planlegging og vedlikeholdstjenester. Vårt mål er å hjelpe deg med å utvikle en bærekraftig plan for utforming og vedlikehold av grøntområdene dine, slik at de alltid er i toppform. Med hjelp fra våre profesjonelle gartnere kan du være trygg på at eiendommen vil blomstre og trives gjennom årene.

Anleggelse av nye grøntarealer

Våre gartnere kan ikke bare hjelpe deg med å opprettholde eksisterende grøntområder. De kan også bistå med planlegging og anleggelse av nye vakre og funksjonelle utearealer. Vi skreddersyr løsninger tilpasset akkurat din eiendom og skaper vakre hageområder som oppfyller dine behov og preferanser.

Vedlikehold av dreneringssystemer

En av høstens viktigste oppgaver er å sikre at eiendommens dreneringssystemer fungerer. Til tross for at vi har hatt den våteste sommeren på lenge, så beveger vi oss inn i det som tradisjonelt er de våte månedene av året. Derfor kan det være viktig for mange eiendommer å sikre at dreneringssystemene fungerer optimalt. Dette kan redusere risikoen for kostbare oversvømmelser og fuktskader på eiendommens bygg og anlegg.

Vi kan utføre en grundig sjekk og vurdering av eiendommens dreneringssystemer. Dette innebærer en detaljert inspeksjon av takrenner, nedløpsrør, avløpssystemer, og annen infrastruktur som er ansvarlig for å lede bort overflødig vann. Under sjekken identifiserer vi eventuelle blokkeringer eller skadede områder som kan forhindre effektiv vannavledning.

Rens av takrenner

I løpet av høsten vil bladene begynne å falle. Da er det viktig at man sørger for at løv, kvister og annet rusk fjernes fra takrennene. Store ansamlinger i takrennene kan føre til blokkeringer som igjen kan forårsake oversvømmelser og skader.

Når vinteren kommer kan mangelfullt vedlikehold gjøre at takrennene bli blokkert av is og snø. Smeltevann kan renne feil vei og forårsake skader, og ikke minst danne farlige istapper som henger ned fra taket. Dette utgjør en potensiell risiko for beboere, da de kan falle ned og forårsake alvorlig skade. Det er styret i boligselskapet som har ansvaret for sikkerheten til beboerne og kan bli erstatningsansvarlig ved skade på personer eller materiell. Derfor kan rens av takrenner være både en helsemessig, sikkerhetsmessig og økonomisk investering.

Opprydding av grøntarealer og fjerning av hageavfall

Å fjerne løv og kvister fra gressplenen er en viktig del av høstvedlikeholdet og forberedelsene til vinteren. Det gir gressrøttene bedre tilgang til sollys, luft og vann, og gir dere en sunnere plen. Om vinteren går gresset i hvilemodus, så en sunnere plen om høsten gir også et bedre utgangspunkt når våren kommer. I tillegg kan fjerning av gammelt løv og annet organisk materiale redusere risikoen for skadedyr og sykdommer på plenen.

Bortkjøring av hageavfall

Det er mange som vet at sensommeren og høsten er en ideell tid for vedlikehold og forberedelse av grøntarealene for vinteren. Noen av grøntarealene ligger ikke under borettslagets ansvarsområde, og på denne tiden av året kan det være mange beboere som har behov for å få kjørt bort hageavfall før vinteren. Vi tilbyr både opprydding og fjerning av hageavfall fra deres utearealer.

Containerutleie

Dersom beboerne i boligselskapet deres disponerer egne grøntarealer, kan det ofte produseres en del hageavfall. Det kan være både en nyttig og praktisk investering for boligselskapet å tilby en enkel og effektiv måte for beboerne å kvitte seg med hageavfallet på. Har dere ikke en containeravtale med oss i dag? Vi kan tilby våre kunder svært gunstige priser på containerutleie tilpasset deres behov.

Feiing av veier og gangstier

Sensommeren og høsten er ikke bare tiden for å forberede grøntområdene for kommende sesong, men det er også den ideelle tiden for å ta tak i vedlikeholdet av veier og gangstier på eiendommen. En viktig oppgave som ofte overses er feiing av løv. Mange velger å vente med feiing til våren kommer, men å utføre jobben før vinteren kan ha både sikkerhetsmessige og økonomiske fordeler.

Løv som blir liggende på veier og gangstier kan forårsake uønskede situasjoner og farlige forhold når vinteren kommer. Når løvet blir vått og fryser blir overflatene glatte og kan de skape farlige forhold både for fotgjengere og kjøretøy.

Gjennom vinteren har man også ofte mye svingninger i temperatur. Løv som blir liggende igjen på uteplassene kan blokkere avløp og forårsake oversvømmelser når snøen smelter, og store isdannelser når det fryser på igjen. Dette kan igjen skape vanskelige forhold for beboerne. I tillegg kan det gjøre snørydding mindre effektivt og øke behovet for strøing på eiendommen.

Veier og gangstier som er fri for løv ser selvsagt også mye bedre ut, og bidrar til et pent og velstelt utemiljø og økt trivsel blant beboerne.

Trenger dere profesjonell hjelp til deres utearealer?

Riktig planlegging og kompetanse er nøkkelen til varige resultater. Vårt erfarne mannskap består av gartnere, landskapsarkitekter og eksperter innen eiendomsvedlikehold som er klare til å hjelpe deg med å legge grunnlaget for en vakrere, sunnere og mer bærekraftig eiendom.

Vi forstår at hver eiendom er unik, og vi tilpasser våre tjenester for å møte dine spesifikke behov. Med vår hjelp kan du stole på at oppgavene blir utført profesjonelt, og at resultatene vil vare i lang tid fremover.

Kontakt oss i dag for å diskutere hvordan vi kan hjelpe deg med å planlegge og utføre nødvendig vedlikehold på din eiendom.

Lukk X

Kontakt oss

Send en melding
mail icon Mail oss phone icon Ring oss