Kontakt oss

Klargjør eiendommen til vinteren

Vi hjelper dere med vinterforberedelsene

Høsten er i gang for fullt, og vinteren er rett rundt hjørnet. Har dere husket å planlegge alle oppgavene som bør utføres på eiendommen før vinteren kommer?

Planlegging er nøkkelen til suksess når det gjelder å opprettholde vakre og velstelte grøntarealer samt å sikre eiendommens tilstand og funksjonalitet gjennom vinteren. I denne artikkelen ser vi på noen oppgaver som det kan være lurt å gjennomføre nå, før vinteren slår inn for fullt.

Kontroll og vedlikehold av tekniske anlegg

Høstens er en ideell tid for å ta en ekstra titt på de tekniske anleggene som er avgjørende for eiendommens drift og beboernes komfort. Kontroll og vedlikehold av disse systemene før vinteren er ikke bare en forberedelse for de kaldere månedene, men en investering i en trygg og problemfri vintersesong. På denne tiden av året, når temperaturen gradvis synker, er det avgjørende å sikre at alle tekniske anlegg fungerer som de skal. Ved å utføre regelmessig inspeksjon og vedlikehold, kan man unngå potensielle driftsproblemer og forhindre kostbare uforutsette hendelser.

Ventilasjonsanlegg

Ventilasjonsanlegget spiller en sentral rolle i å opprettholde et sunt inneklima og optimal luftkvalitet. Dette er spesielt viktig når vinduene og dørene ofte er lukket for å holde på varmen om vinteren.

For å sikre at ventilasjonen fungerer effektivt gjennom vinteren, anbefales det å utføre service og ventilasjonsrens på høsten. Dette bedrer ikke bare luftkvaliteten, men gir dere et mer effektivt anlegg som fører til lavere strømregninger. Ikke minst reduserer det faren for spredning av brann dersom uhellet er ute.

Vi har god erfaring med rens og vedlikehold av ventilasjon, og  bruker den beste metoden for dyp rensing av kanaler og vifter – Mekanisk rensing med roterende børster under kontrollert avtrekk. Det betyr at rensingen er miljøvennlig uten bruk av pulver, kjemikalier eller andre løsemidler. Kontakt oss for en kontroll av deres ventilasjonsanlegg i dag!

Sentralvarme

Et velfungerende sentralvarmesystem er viktig for beboernes komfort. Det sørger for tilgang til en jevn og behagelig innetemperatur når temperaturen faller. Derfor er det viktig å sørge for at dette systemet er i topp stand før vinteren.

Er det lenge siden det ble utført vedlikehold av sentralvarmeanlegget kan det være lurt å gjøre det nå på høsten. Dette bidrar til å unngå plutselige sammenbrudd og sikrer at varmen holder seg på, selv på de kaldeste dagene. Et fyringsanlegg som ikke fungerer optimalt på vinteren kan medføre unødvendig høye strømregninger for beboerne.

Det kan være mange årsaker til at anlegget ikke fungerer optimalt. Det kan være at det kun er enkelte som har problemer i sine leiligheter. Enten det er kald luft fra vinduer og dører, eller eldre komponenter som må byttes ut, vil en grundig kontroll avdekke eventuelle problemer.

Lufting av radiatorer

Dersom deres boligselskap benytter radiatorer kan det være nødvendig med lufting av disse når fyringssesongen starter. Luften i systemet er nødt til å slippe ut for at fyringsanlegget skal fungere godt. Manglende lufting kan gi dårligere effekt, spesielt i de øvre etasjene av bygget. Lager radiatoren eller vannrørene en dunkende lyd er dette et tegn på at radiatoren trenger lufting.

Sertifisert kjelepasser

Det er i disse tider at sentralvarmesystemene ofte startes opp. Har dere vaktmestertjenester hos oss utfører vårt personell kontroll av anlegget ved oppstart. Vi er sertifisert kjelepasser, som betyr at vi kan overvåke, drifte og kontrollere kjeleanlegget for optimal drift og funksjon. Vi har god erfaring med alle typer sentralvarmeanlegg og kan utføre all slags service og vedlikehold.

Brannvarslingsanlegg

Sikkerheten til beboerne er alltid førsteprioritet. Brannvarslingsanlegg er avgjørende for å beskytte liv og eiendom i tilfelle en nødsituasjon. Høsten er tiden for å forsikre deg om at disse systemene er fullt funksjonelle. Vårt team kan utføre grundige kontroller av brannvarslingsanlegg, inkludert røykdetektorer, sprinkleranlegg og nødutganger. På denne måten kan vi oppdage og utbedre eventuelle feil eller problemer i god tid før vinteren, og sikre at brannsikkerheten er på topp.

Utendørs belysning

Med kortere dager og mørkere kvelder om vinteren, er utendørs belysning viktig for sikkerheten og komforten til beboerne. Før vinteren er det viktig å sjekke og vedlikeholde utendørs belysning for å sikre at områdene rundt eiendommen er tilstrekkelig opplyst. Dette reduserer risikoen for ulykker og gir beboerne trygghet i mørket. Vårt team kan inspisere, reparere og oppgradere utendørs belysningsanlegg for å sikre at de fungerer optimalt gjennom vinteren.

Profesjonell inspeksjon og vedlikehold av tekniske anlegg er en viktig del av forberedelsene for vinteren. Ved å ta disse skrittene nå, kan eiendomsforvaltere og beboere unngå uforutsette problemer og sikre en komfortabel og trygg vintersesong.

Feiing og løvblåsing

Høsten er en vakker årstid, men løvet som dekker gressplen, veier og gangstier kan skape utfordringer når vinteren nærmer seg. Mange venter ofte med å få utført feiing til våren kommer, men å utføre grundig feiing og løvblåsing på eiendommens utearealer nå, kan ha både økonomiske og sikkerhetsmessige fordeler.

Feiing av veier og gangveier

Løv som blir liggende på veier og gangstier kan forårsake uønskede situasjoner og farlige forhold når vinteren kommer. Når løvet blir vått og fryser blir overflatene glatte og kan de skape farlige forhold både for fotgjengere og kjøretøy.

Gjennom vinteren har man også ofte mye svingninger i temperatur. Løv som blir liggende igjen på uteplassene kan blokkere avløp og forårsake oversvømmelser når snøen smelter, og store isdannelser når det fryser på igjen. Dette kan igjen skape vanskelige forhold for beboerne. I tillegg kan det gjøre snørydding mindre effektivt og øke behovet for strøing på eiendommen.

Veier og gangstier som er fri for løv ser selvsagt også mye bedre ut, og bidrar til et pent og velstelt utemiljø og økt trivsel blant beboerne.

Løvblåsing

Løvblåsing er en skånsom metode for å fjerne løv fra grøntområder og plener. Det er ikke bare estetisk tiltalende, men det er også viktig for helsen til gressplenen og andre planter. Løv som blir liggende på bakken kan hindre plantene i å få tilstrekkelig lys og luft, og det kan også være en årsak til mugg- og soppvekst. Ved å utføre grundig løvblåsing, gir man plantene de optimale forholdene de trenger for å overleve vinteren og blomstre igjen om våren. Dette bidrar til å opprettholde et vakkert og sunt grøntområde gjennom hele året.

Trenger dere å få utført feiing og løvblåsing på deres eiendom før snøen legger seg? Vi er klar for å hjelpe – kontakt oss i dag

Rens av takrenner og dreneringssystemer

En av høstens viktigste oppgaver er å sikre at eiendommens dreneringssystemer fungerer. Dette kan redusere risikoen for kostbare oversvømmelser og fuktskader på eiendommens bygg og anlegg.

Vi kan utføre en grundig sjekk og vurdering av eiendommens dreneringssystemer. Dette innebærer en detaljert inspeksjon av takrenner, nedløpsrør, avløpssystemer, og annen infrastruktur som er ansvarlig for å lede bort overflødig vann. Under sjekken identifiserer vi eventuelle blokkeringer eller skadede områder som kan forhindre effektiv vannavledning.

Rens av takrenner

Bladene har begynt å falle. Da er det viktig at man sørger for at løv, kvister og annet rusk fjernes fra takrennene. Store ansamlinger i takrennene kan føre til blokkeringer som igjen kan forårsake oversvømmelser og skader.

Når vinteren kommer kan mangelfullt vedlikehold gjøre at takrennene bli blokkert av is og snø. Smeltevann kan renne feil vei og forårsake skader, og ikke minst danne farlige istapper som henger ned fra taket. Dette utgjør en potensiell risiko for beboere, da de kan falle ned og forårsake alvorlig skade. Det er styret i boligselskapet som har ansvaret for sikkerheten til beboerne og kan bli erstatningsansvarlig ved skade på personer eller materiell. Derfor kan rens av takrenner være både en helsemessig, sikkerhetsmessig og økonomisk investering.

Trefelling og beskjæring i høyden

Nå på senhøsten begynner bladene å falle. Da blir ofte behovet for trefelling og beskjæring av trær mer åpenbart. Dette gir oss en mulighet til å bedre evaluere trærnes tilstand og identifisere behovet for beskjæring eller felling. Det kan være trær eller grener som har blitt svekket av sommerens vekst og som kan utføre en risiko, eller at man ønsker å forhindre overvekst. Ved å utføre dette vedlikeholdet nå, forbereder vi trærne til å tåle vinterens utfordringer og sikrer at de er trygge og sunne når våren kommer.

Vi tar jobben, uansett høyde og omfang

Enten det dreier seg om høye trær som trenger omfattende beskjæring eller hekker og busker som krever presisjon og omsorg, har vårt team ekspertisen og utstyret som trengs for å håndtere oppgaven trygt og effektivt. Vi setter sikkerheten først og følger strenge retningslinjer for å sikre at arbeidet utføres uten risiko for eiendommen eller beboere.

Opprydding av grøntarealer og fjerning av hageavfall

Å fjerne løv og kvister fra gressplenen er en viktig del av høstvedlikeholdet og forberedelsene til vinteren. Det gir gressrøttene bedre tilgang til sollys, luft og vann, og gir dere en sunnere plen. Om vinteren går gresset i hvilemodus, så en sunnere plen om høsten gir også et bedre utgangspunkt når våren kommer. I tillegg kan fjerning av gammelt løv og annet organisk materiale redusere risikoen for skadedyr og sykdommer på plenen.

Bortkjøring av hageavfall

Det er mange som vet at sensommeren og høsten er en ideell tid for vedlikehold og forberedelse av grøntarealene for vinteren. Noen av grøntarealene ligger ikke under borettslagets ansvarsområde, og på denne tiden av året kan det være mange beboere som har behov for å få kjørt bort hageavfall før vinteren. Vi tilbyr både opprydding og fjerning av hageavfall fra deres utearealer.

Containerutleie

Dersom beboerne i boligselskapet deres disponerer egne grøntarealer, kan det ofte produseres en del hageavfall. Det kan være både en nyttig og praktisk investering for boligselskapet å tilby en enkel og effektiv måte for beboerne å kvitte seg med hageavfallet på. Har dere ikke en containeravtale med oss i dag? Vi kan tilby våre kunder svært gunstige priser på containerutleie tilpasset deres behov.

Trenger dere profesjonell hjelp til vinterforberedelsene?

Riktig planlegging og kompetanse er nøkkelen til gode og varige resultater. Vårt erfarne mannskap står klare til å hjelpe dere med å gjøre eiendommen trygg og funksjonell gjennom hele vinteren.

Vi forstår at hver eiendom er unik, og vi tilpasser våre tjenester for å møte dine spesifikke behov. Med vår hjelp kan du stole på at oppgavene blir utført profesjonelt, og at resultatene vil vare i lang tid fremover.

Kontakt oss i dag for å diskutere hvordan vi kan hjelpe deg med å planlegge og utføre nødvendig vedlikehold på din eiendom.

Lukk X

Kontakt oss

Send en melding
mail icon Mail oss phone icon Ring oss